Nincs kiemelt esemény
KezdőlapCéginformációKapcsolatPartnerekReferenciákÁrlistákHírlevél
Referenciák Árlisták Akciók

Tartókonzolok

A különböző audió-vizuális eszközök különböző rögzítést igényelnek. Ez függhet az eszköztől, annak méretétől és súlyától, illetve a felhasználási módtól.

Ezek alapján megkülönböztetünk:

  • Mennyezeti projektor konzolt
  • Fali projektor konzolt
  • Liftes projektort konzolt
  • Mennyezeti kijelző konzolt
  • Fali kijelző konzolt
  • Fix és gurulós kijelző állványt
  • Video fal konzolt

Ezen belül az egyes típusoknál természetesen megtalálhatóak a motoros verziók is, melyek megkönnyítik a beállítást és mozgatást.

Mennyezeti projektor kijelző konzol rögzíthető födémre vagy álmennyezetre fix vagy teleszkópos toldócsövekkel. Általában ezen konzolok a három alapszínben (fekete, fehér, ezüst) érhetőek el, de ez típusonként és gyártónként eltérő lehet. Univerzális konzolok révén, szinte minden gyártó minden egyes modelljével használható, figyelembe véve annak méretét és súlyát. Elérhetőek motoros verziók is, melyek hasznosak olyan installációkor, ahol több vetítési pontot alakítanak ki egy projektorral. Ilyen esetekben a pozíciók előre rögzíthetők és használatkor egy gombnyomással a megfelelő felületre irányíthatóak.

Projektorok fali rögzítése általában szuper közeli vetítésnél fordulhat elő. Elsősorban az oktatásban interaktív táblákhoz használják, de egyre inkább elterjed az üzleti szférában is.

Liftes konzolokat esztétikai szempontból érdemes alkalmazni, illetve olyan esetekben, amikor a különböző biztonsági megfontolások ezt szükségessé teszik. Előbbi esetben a projektor használaton kívül visszahúzódik az álmennyezet fölé, megjelenése nem hat zavaróan a belsőépítészeti kialakításra.

Akadnak olyan installációk, mikor nincs igény a fix installációra, fontosabb a mobilitás. Ilyen esetekben hasznosak az állványok, melyek könnyen mozdíthatóak és akár egy másik helyszínre szállítva ott használhatóak.