Nincs kiemelt esemény
KezdőlapCéginformációKapcsolatPartnerekReferenciákÁrlistákHírlevél
Termékkatalógus Referenciák Árlisták Akciók

Bosch Plena VAS épület- és vészhangosítás

A Plena épület- és vészhangosítási rendszer ideális evakuálási, üzenetküldési és háttérzenei megoldás a legkülönfélébb helyszínekhez, például iskolákhoz, szállodákhoz, bevásárlóközpontokhoz, szupermarketekhez, szórakoztatóközpontokhoz, gyárakhoz, irodákhoz, ahol a közbiztonság alapvető fontosságú.

 

Egyszerű bővíthetőség

A Plena épület- és vészhangosítási rendszert egy egyszerűen használható információs és vészhelyzetre figyelmeztető eszköznek tervezték és megfelel az EN 54-16, ISO 7240-16 valamint az EN 60849 evakuálási szabványok előírásainak.

A Plena épület- és vészhangosítási rendszer egy egyedülálló „plug and play” megoldást biztosít, amely a kisebb és közepes jellegű alkalmazásokhoz ideális. A Plena vészhangosítási vezérlőegységgel a rendszer akár hat zónát is képes kezelni a beépített üzenetkezelő, a vészhelyzethez kialakított mikrofon és a beépített, 240 wattos teljesítményerősítő segítségével.

Ugyanez a Plena vészhangosítási vezérlőegység beépített bővíthetőséget is biztosít, amely a hatzónás zónabővítő használatával a vészhangosító megoldást akár 60 zónás teljesítményre is bővítheti. Ezenkívül 8 bemondópult, illetve a bemondópultokon elhelyezett, programozható billentyűkből álló 32 billentyűzet is csatlakoztatható az  üzenetek irányításához. Ha további zónákra van szükség, akkor egy 120 zónás vezérlő is használható, amely lehetővé teszi nagyobb rendszerek kialakítását.

A helyszínen egyszerűen üzembe helyezhető csatlakozás szabványos RJ45 csatlakozókon keresztül és CAT5 kábelekkel van létrehozva. További Plena erősítők hozzáadásával kétcsatornás rendszert lehet létrehozni, vagy kiegészítő tápellátás biztosítható.

Tanúsítvánnyal rendelkező megoldások

Az első osztályú megelőzést és biztonsági előírásokat garantáló Plena épület- és vészhangosítási rendszer az EN 54-16, ISO 7240-16 szabvány működéssel és tartalékteljesítménnyel kapcsolatos összes szigorú előírásának megfelel. Az EN 60849 tanúsítvány egy nemzetközi előírás a vészhangosítási rendszerek számára. Ez tartalmazza a rendszer felügyeletét, a tartalékerősítő kapcsolását, a hangszórósor megfigyelését, a beépített üzenetkezelőt, illetve az előlapon található vezérlőket és kijelzőket.

 

Távvezérlő panelek

A könnyen beszerelhető, opcionális távvezérlő panelek kétszeresére növelik a Plena épület- és vészhangosítási rendszer felhasználói felületét. Ezzel a megoldással a rendszer áthelyezhető az alagsorba vagy egy tűzálló szekrénybe, miközben az irányítás az épület vagy a helyszín egy másik részéről végezhető. Egy egyéni tűzoltópanel integrálásához használható készlet is rendelkezésre áll.

 

Töltő

A folyamatos, megszakítás nélküli működést garantáló töltő egy kiváló minőségű, intelligens, mikroprocesszoros vezérlésű eszköz. Rack-be építhető eszközként feltölti az akkumulátorokat, és ezzel egyidejűleg 24 V feszültséget biztosít a külső eszközök számára. A töltő EN54-4 tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

Konfigurálható működés

A sokoldalúság jegyében megtervezett rendszer egyedi alkalmazásokhoz egyszerűen konfigurálható. Az alapvető funkciók beállítását a DIP-kapcsolók segítségével, a speciálisabb jellegű rendszerkonfigurációk megadását az asztali számítógép vagy laptop segítségével lehet elvégezni. A beépített üzenetkezelő legfeljebb 180 hangos üzenet kezelésére alkalmas. Az üzenetek egyesítésével jóval hatékonyabb formában lehet használni az előre rögzített bemondásokat és az evakuáló üzeneteket.