Nincs kiemelt esemény
KezdőlapCéginformációKapcsolatPartnerekReferenciákÁrlistákHírlevél
Referenciák Árlisták Akciók

Tolmácsfülkék

A legjobb szinkrontolmácsolás eléréséhez csend szükséges. Amennyiben a teremben nincs fixen kiépített tolmácskabin, akkor a cél eléréséhez a legjobb megoldás egy szerelhető, mobil fülke.

A tolmácsfülkék általános jellemzőit és a hangszigeteléssel kapcsolatos követelményeket az ISO (Nemzetközi Szabványügyi Szervezet) határozza meg a következő szabványokban:

 • ISO 2603 - Rögzített fülkék szinkrontolmácsoláshoz
 • ISO 4043 - Mobil fülkék szinkrontolmácsoláshoz

Cégünk két gyártó mobil termékeit is forgalmazza, a hazai gyártású és költségbarát MTC-, illetve a nemzetközileg is elismert és piacvezető Audipack tolmácsfülkéket.

 

 

MTC tolmácsfülke

Főleg olyan helyekre ajánljuk, ahol kisebb, intézményen belüli rendezvényeken használják és kiemelt szempont a költséghatékonyság.

Mindösszesen 6 elemből áll, felállítása nem igényel különösebb szakértelmet. Egy méretben érhető el, mely megfelel a vonatkozó szabványoknak, hangszigetelése 12 dB (250-4000 Hz). A tolmácsfülke erdei fenyőből készül, esztétikus megjelenését a selyemfényű poliuretán lakk még jobban kiemeli.

A moduláris felépítésének köszönhetően az ajtót tartalmazó elem oldalsó es hátsó ajtó elhelyezést is lehetővé tesz. Az oldalfal elemek egymáshoz pillangó zárral rögzülnek. A szállításhoz, tároláshoz a gyári hordtáskákat ajánljuk.

 

Audipack tolmácsfülkék

Az Audipack sikereket ért el a piacon az új és tökélesített hordozható "Silent" szériájú tolmácsfülkéivel, melyek a legújabb ISO normáknak és követelményeknek is megfelelnek. A széria 6 típusból áll - Silent 6300, 9300, 9300MKII, 9300WE, 9400 és 9500. Mindegyik típus hordozható és egyszerűen szállítható.

A 6000-es széria legfontosabb tulajdonsága az extra hangszigetelőképesség, míg a 9000-es sorozat könnyebb és kevesebb alkotóelemből áll.

A "Silent" széria főbb jellemzői:

 • magas hangszigetelőképesség
 • kiépítés szabadsága
 • hordozhatóság, szállíthatóság
 • bármely irányba bővíthető
 • tartós
 • modern, igényes kinézet
 • kényelmes
 • minden konferenciarendszerhez használható
 • nagy belső helykínálat 2-3 tolmács számára

 

A tolmácskabin

A tolmácsfülkék fejlesztési folyamatában a gyártó különös figyelmet szentelt a kombinálhatóságra, a rugalmasságra, a súlyra, a magas minőségű anyagokra, a felhasználóbarát használhatóságra és a tartósságra.

Biztonsági üveget (6 mm) alkalmaz az ablakos elemekben, míg a dupla biztonsági üveg opcionális a Silent 6300-hoz (DIN 56924).

Kezelése, tisztán tartása mind a belső, mind a külső felületeknek egyszerű. A tolmácskabinok bőven elegendő helyet kínálnak 2 (standard), 3 vagy 4 (bővített változat) tolmácsnak.

 

Építés

A tolmácsfülke szerkezete függőleges panelekből áll. A standard konfiguráció mérete 1600x1600x2000 mm. A tolmácsfülke egyszerűen és gyorsan egyetlen ember által felépíthető. Speciális zárakkal kapaszkodnak egymásba a tető- és oldal elemek.  A 6000-es széria rendelkezik padló elemmel is.

Mindegyik modell extra panellal bővíthető 1600x2400 mm-esre is, míg a 9300-as egyes modelljei 3200 mm-ig 4 személy részére.

 

Szellőztetés

A szellőztetésre két különböző rendszer alkalmazható. A tolmácskabin tetején két fix szellőzőcsatorna helyezkedik el csendes vízszintesen szerelt motorral. ("A" rendszer standard a 6300-as és opcionális a 9000-es modellekben).

Lehetőség van elkülönített, eltávolítható szellőző rendszer kialakítására is, melyet egy önálló légkondicionáló rendszerhez is csatlakoztathatunk ("B" rendszer, opcionális).

 

Az ajtópanelen levegőbeömlő nyílás is helyet kapott, hogy a friss levegő be tudjon áramlani.

 

Felszerelés

A tolmácsok számára terjedelmes helyet lehet létrehozni, lefedve a tolmácsfülke teljes szélességét. A munkaasztal szintén nagyméretű, szabadságot adva bármilyen típusú tolmácskészülék installálásához. A be- és kimenő kábelek részére nyílásokat helyeztek el az oldalfalon (Silent 9000 széria), illetve a padló elemben (Silent 6300). A 6000-es széria esetében alap-, míg a 9000-es széria esetében opcionális a kiegészítő polc, mely a munkaasztal alatt helyezkedik el.

 

Szállítás

Az Audipack különböző lehetőségeket biztosít a tolmácsfülkék szállítására vonatkozóan. Az évek tapasztalata alapján az Audipack speciális hordládákat készített mindegyik típusnak, melyben helye van az asztalon túl a szellőző- és világítási rendszernek is. Mindegyik termék alkalmas ideiglenes tárolásra és bírják a gyakori szállítást.