Nincs kiemelt esemény
KezdőlapCéginformációKapcsolatPartnerekReferenciákÁrlistákHírlevél
Termékkatalógus Referenciák Árlisták Akciók

Bosch DCN digitális konferenciarendszerek

A DCN konferenciarendszerek (más néven hozzászólói rendszerek) teljes körű vezérlést biztosítanak a konferenciakörnyezethez, legyen szó állandó rendszerről vagy olyan konfigurációról, amelyet rendszeresen változtatni vagy bővíteni kell. A rendszer alapja egy központi vezérlőegység (CCU2), amely vezérlőszoftverrel együtt, illetve vezérlőszoftver nélkül egyaránt működik. A résztvevői egységek egyszerű „hurkolt” konfigurációval kapcsolódnak egymáshoz. Ezen kívül a többi modul és összetevő - például kamerák vagy tolmácsmunkahelyek - maximális rugalmassággal kombinálható egy teljes, egyénivé alakított rendszer létrehozásához.

Rugalmas rendszerkivitelezés, egyszerű rendszerbővítés

A DCN konferenciatechnikát a sokoldalúságot szem előtt tartva tervezték. A rendszer igény szerint bármilyen méretű lehet, és bármikor egyszerűen bővíthető. Egyszerűen csatlakoztassa az új résztvevői egységeket a már meglévőkhöz, vagy adjon hozzá egy biztonságos vezeték nélküli hozzáférési pontot (WAP) a nehezen hozzáférhető vagy ideiglenes helyek vezeték nélküli hozzászólói egységeinek a csatlakoztatásához. A WAP speciális, 128 bites AES Rijndael titkosítást használ a tökéletesen biztonságos hozzászólás garantálása érdekében. A rendszer mintegy 4000 résztvevői egységet támogat, és a külső összetevők – például kamerák, hangosítási rendszerek, érintőképernyős vezérlők és videokonferencia csatolófelületek - széles választékával kompatibilis.

Műemlék épületek esetén a vezeték nélküli technika előnyei nyilvánvalóak. A hozzászólói rendszer telepítése, átszerelése és működtetése nem jár a helyszín egységének megbontásával. Nem szükséges sem vezetékezni, sem fúrni. A rendszer esztétikus és diszkrét kialakításának köszönhetően a jelenlévők teljes figyelmükkel az eseményre összpontosíthatnak.

 

Díjnyertes formatervezés, mely párbeszédre ösztönöz

A kivitelezés kulcsfontosságú szerepet tölt be az emberek közötti kommunikációban, ezért rendkívül fontos szerepet játszik a konstruktív jellegű párbeszédekre ösztönző környezet kialakításában.

A hozzászólói egységek használata kényelmes és intuitív. Külső formájuk, melyet a legmodernebb borítóanyagok felhasználásával alakítottak ki, időtlen és visszafogott. A cserélhető szénfekete, matt vagy fényes metál, illetve ezüst színű keretek révén a felhasználó a környezetnek megfelelően alakíthatja ki a saját hozzászólói egységét.

 

A tökéletes hozzászólási megoldás bármilyen tárgyaláson

A DCN konferenciatechnika számos különböző funkcióval rendelkezik, így minden igényt képes kielégíteni. A kompakt vezetékes / vezeték nélküli asztali vagy testreszabott, asztalba süllyesztett egységek mindegyike a Bosch által kifejlesztett technológiával van felszerelve, mint például a kiváló minőségű, dugaszolható mikrofonokkal, a tökéletes beszédérthetőséget biztosító, speciális hangszórókkal, illetve teljes mértékben védettek a mobiltelefonok interferenciája ellen.

A további funkciók közé tartozik az elektronikus szavazás, az azonosítókártya és a beépített csatornaválasztó, melyek akár 31 csatornát biztosítanak szinkrontolmácsoláshoz.

 

Hangbővítés redundáns gerinchálózattal

Az (analóg vagy digitális) audiobővítők könnyen csatlakoztathatók hangnaplózás vagy a hanganyag más termekbe történő szétosztása céljából. A CobraNet™ készülékek az Ethernet hálózaton keresztül valós idejű digitális audioelosztást is lehetővé tesznek. Az Integrus jeltovábbító rendszerbe integrálásával a nyelvi csatornák eloszthatók a hallgatóságban. A készülékek veszteségmentes, nagy sebességű, száloptikai kábelen keresztül csatlakoznak a rendszerhez, mely biztonságos és redundáns gerinchálózatot képez.

A hozzászólások irányítása és vezérlése

A résztvevők a mikrofongomb lenyomásával kérhetnek szót. Több egyidejű kérést a központi vezérlőegység automatikusan várólistára helyez. Az elnök regisztrálhatja a szót kérőket, és a prioritásgomb használatával megszakíthatja a felszólalásokat.

A gomb „figyelmeztető” hangot ad, és elnémítja az összes résztvevői mikrofont. A rendszer egy olyan hangvezérlő üzemmóddal is rendelkezik, mely feleslegessé teszi, hogy a résztvevők be- vagy kikapcsolják a mikrofont. Ez elősegíti a gyorsabb hozzászólásokat.

 

A szavazatok összegyűjtése és megszámlálása

A rendszerek ötféle szavazási rendszert támogatnak: parlamenti szavazás, támogatás vagy ellenzés, többszörös választás, véleményfelmérés, illetve a közönség reakciójának felmérése. A Concentus elnöki egység a szavazószkript segítségével képes a szavazás elindítására és leállítására, és a szavazási eredmények megjelennek az egység grafikus LCD-kijelzőjén. A szavazás számítógép vagy érintőképernyő segítségével távolról is vezérelhető, és az eredmények valós időben és különböző formátumokban exportálhatók a numerikus teremkijelzőkre vagy nagyméretű képernyőkre.

 

Szoftveres vezérlések hozzáadása

A speciális szoftverfunkciók fejlettebb vezérlési szintek használatát biztosítják a kezelők számára.

A rendszer rendelkezik a jogosultságok beállítására, a napirendek összeállítására, a résztvevők felsorolására, az azonosítókártyák programozására, az áttekintő alaprajzok készítésére, valamint az elektromos szavazásra használható funkciókkal.

 

Részvétel regisztrálása

A részvétel-regisztrálási funkció segítségével a résztvevők a bejáratnál vagy a konferenciaegységükön azonosíthatják magukat. A résztvevői helyek felszerelhetők a PIN-kódokat elfogadó azonosítókártya-olvasókkal. Rendkívüli biztonságot igénylő helyzetekben a DCN Concentus és az asztalba süllyeszthető DCN-egységek biometrikus ellenőrzésre szolgáló ujjlenyomat-olvasókkal bővíthetők.

 

Szinkrontolmácsolás

Ha szinkrontolmácsolásra van szükség valamilyen nyelven, a hangszigetelt tolmácsfülkék DCN tolmácsegységgel szerelhetők fel. A tolmácsmunkahely megtervezése széles körű kutatómunkán alapul, amelynek során megvizsgálták, hogyan lehetne a tolmácsok munkáját egyszerűbbé és kevésbé fárasztóvá tenni. A gombok logikus elrendezése és a hangos visszajelzés lehetősége miatt különösen a látáskorlátozott tolmácsok számára hasznos.

A rendszer minden egyes tolmácsolt nyelvet automatikusan továbbít a résztvevői egységekhez vagy az asztalba süllyeszthető csatornaválasztókhoz csatlakoztatott fejhallgatókhoz. A résztvevők nagyobb mozgásszabadságának biztosításához a tolmácsolt nyelvek vezeték nélküli Integrus vevőkészülékekre is átirányíthatók.

 

Automatikus kameravezérlés

A rendszer automatikusan megjeleníti az aktuális felszólaló képét a nagyteremben, a tolmácsfülkékben vagy az igény szerint bárhol elhelyezett monitorokon és kivetítőkön. A kamera vezérlése automatikus, ezért nincs szükség kezelőre teljes munkaidőben. Ez különösen alkalmassá teszi a rendszert videokonferencián történő felhasználásra, ami jó hír a környezet számára. Ehhez az alkalmazáshoz Bosch HD Dome kamerák ideálisak.