Nincs kiemelt esemény
KezdőlapCéginformációKapcsolatPartnerekReferenciákÁrlistákHírlevél
Referenciák Árlisták Akciók

Mikrofonok

A termékportfóliónkban felhasználási területenként több mikrofon is megtalálható. A vezetékes mikrofonokat olyan helyeken használhatjuk, ahol a mikrofon fixen van telepítve és van lehetőség kábelezés kiépítésére.

A vezetékes modellek között megtalálhatunk kézi, asztali és hattyúnyakas pulpitus kivitelűeket, melyek a hang elektromos jelátalakítás elve szerint lehetnek dinamikus vagy kondenzátor mikrofonok.

 

dinamikus mikrofonok felépítésüket tekintve az elektromágneses indukció jelenségét használják fel, konkrétan azt a jelenséget, hogy a mágneses erőtérben mozgó vezetőben áram indukálódik.  A dinamikus mikrofon az egyik leggyakrabban használt típus, egyszerűsége, robosztussága, megbízhatósága és nem utolsósorban jó hangminősége miatt.

kondenzátor mikrofon - mint ahogy a neve is mutatja -, nem más, mint egy légszigeteléses kondenzátor, néhány pF kapacitással. A kondenzátor egyik fegyverzete maga a membrán, amely általában egy műanyag fólia, amelyre fémet gőzölnek, a másik fegyverzete pedig egy általában fémmel gőzölt kerámia vagy fémdarab.

A polarizáció külső tápegységről, vagy előfeszítéssel történik. A membrán mozgása kapacitásváltozást idéz elő, amelyet erősítéssel átvihető jellé alakítanak.

A kondenzátor mikrofon tápfeszültséget (un. fantomtápot) igényel a belső elektronika táplálásához.

A kondenzátor mikrofonok hangminősége felülmúlja a dinamikus mikrofonok hangminőségét, mert a membránnak nem kell mozgatnia a lengőtekercs tömegét, ezért impulzusátvitelük sokkal jobb.

A kondenzátor mikrofonok érzékenyebbek az ütődésekre és a környezeti paraméterekre (hőmérséklet, relatív páratartalom) a dinamikus mikrofonoknál, illetve áruk is magasabb.

A vezeték nélküli mikrofonok felhasználása rugalmasabb, hiszen a használatára mindösszesen az adó- és vevőegység hatótávolsága van befolyással.

Létezik kézi és zsebadós változata, utóbbi csiptetős és fejmikrofonnal is használható.

A mikrofonrendszer interferencia-csökkentő UHF sávban működik, a 193 elérhető frekvencia stabil vételt tesz lehetővé.