Nincs kiemelt esemény
KezdőlapCéginformációKapcsolatPartnerekReferenciákÁrlistákHírlevél
Referenciák Árlisták Akciók

Hangszórók

A Bosch hangszóróinak hírneve a jelentős kutatási befektetéseknek köszönhető. A cég az újítások igazi elkötelezettje: a Bosch birtokolja és működteti Európa egyik legnagyobb akusztikai tesztelő és mérő intézetét. A tesztelőközpontnak öt visszhangmentes szobája van, amelyek lehetővé teszik, hogy a Bosch pontosan és automatikusan mérje be a mikrofonokat és hangszórókat.

A Bosch akusztikai termékek kiváló minőségét garantálja a nemzetközileg elismert ipari szabványok szerint végzett széles körű tesztelés, amely a felhasználók bizalmát is megalapozza.

Úttörő technológiák

A Bosch évek óta olyan technológiákat fejleszt, amelyek megfelelnek az akusztika területén fennálló legfontosabb kihívásoknak. A hagyományos technológiák – például a Bosch kardioid hangszóróoszlop és a hátlap elektret (Back Plate Electret, BPE) mikrofon-jelátalakító – továbbra is hatalmas népszerűségnek örvendenek az akusztikai iparban.

Más technológiák is széles körben használatosak. Az adaptív technológiák, mint például az automata zajfüggő hangjelfeldolgozás (Automatic Noise Dependent Audio Signal Processing, ANDAP), amely úgy állítja be a hangot, hogy azt nagy háttérzaj ellenében is hallani lehessen, vagy a többcsatornás visszaverődés (Multi-Channel Reverbration, MCR), lehetővé teszik, hogy építészeti változtatások nélkül aktívan és elektronikusan be lehessen állítani egy színház akusztikáját.

A Bosch gerjedésgátló algoritmus pedig olyan hatékony technológia, amelyet rendszeresen használnak hangosításra és kongresszusrendszerekben egyaránt.

 

Eredmények továbbfejlesztése

A Bosch továbbra is újít. Például a Bosch használt elsőként passzív „Line Array” rendszerű technológiát a hangosító piacon. Az új „Line Array” rendszerű hangszóró tervezésében a passzív szűrés ötletes alkalmazása biztosítja az egységes hallgatási élményt, költséges processzorok használata nélkül.

Továbbá, az aktív „Line Array” rendszerű technológia terén tett előrelépés lehetővé tette, hogy a Bosch kiterjessze és pontosabban meghatározza a hallgatási területet. Egy másik ötletes megoldás a széles szórású hangszóró. A Bosch radikálisan újszerű formába öntött, hatékony függesztett féltérsugárzója egységes hangmezőt képes létrehozni nagy területen.

Kimért hozzáállás

Számos teszttel vizsgáljuk a hangszórók működését. A minőségellenőrzés mellett ezek a tesztek tovább fejlesztik a Bosch cégen belüli tudását és tapasztalatait. Emellett a széles körű akusztikai méréseknek köszönhetően a Bosch hatalmas mennyiségű mérési adatot halmoz fel termékeiről.

Ezek az adatok biztosítják a megfelelő szimulációk elvégzését különböző akusztikai szimulációs programokban, ezáltal segítenek igazolni a termékek hatékonyságát és megbízhatóságát a valódi használat során.

 

Megoldások egy összetett világban

Akusztikai termékei kifejlesztésekor a Bosch csapata a valóságban előforduló szituációkat vizsgálja. Sikerült hatékony megoldásokat kialakítaniuk a különösen problémás helyekre is, mint pl. a hosszú folyosók, számos akadállyal tarkított nagy területek, és nedvességnek kitett környezetek.

A bonyolult hangosítási igényekkel fellépő ügyfelek részére a Bosch stratégiai partnerként ajánlja szakértelmét és akusztikai szimulációs támogatását egy optimális megoldás megtalálása érdekében.

 

A Bosch márkanév minősége

A Bosch minőségben nem ismer kompromisszumot, az ügyfél mégis kisebb összköltség fejében tudhatja magáénak a Bosch termékeit. A cég összes akusztikai terméke eléri vagy meghaladja a nemzetközi nívót.

Robusztusak, kevés áramot igényelnek, és könnyű az üzembe helyezésük és karbantartásuk.

A Bosch a nagyfokú műszaki szakértelmével mindig igyekszik a legmagasabb hangminőséget attraktív kivitellel párosítani.