Nincs kiemelt esemény
KezdőlapCéginformációKapcsolatPartnerekReferenciákÁrlistákHírlevél
Termékkatalógus Referenciák Árlisták Akciók

Bosch Praesideo digitális épület- és vészhangosítás

A Bosch Praesideo, a kihívást jelentő alkalmazások első számú épület – és vészhangosító megoldása, több mint 6000 telepített rendszerrel büszkélkedhet világszerte. Ideális választás közlemények, ütemezett események, háttérzene, evakuálás és egyéb olyan alkalmazások esetén, melyek rugalmas működést, kiváló minőséget, tökéletes hangtisztaságot és beszédérthetőséget követelnek.

 

Többéves bizonyított teljesítmény

A Bosch Praesideo egy átfogó, teljes funkcionalitású, digitális épület- és vészhangosító rendszer. A különösen az evakuálás terén nyújtott piacvezető megbízhatóság és teljesítmény világszerte bizonyít számos különböző alkalmazásban.

A Bosch Praesideo közepes- és nagyméretű épület- és vészhangosító alkalmazásokhoz ideális. A rendszer 28 dinamikus kiosztású digitális hangcsatornával, digitális ütemezési és üzenetkezelési funkcióval rendelkezik. Ezenkívül gyakorlatilag kötetlen számú zónába képes háttérzenét irányítani.

A teljes rendszer a vészevakuálásra vonatkozó összes fontos szabvány előírásait teljesíti.

Teljes mértékben testre szabható megoldás

A teljes egészében felügyelt Praesideo rendszer a vezérlés, az erősítő működése, a mikrofonok, a hangszórósor és az egyes hangszórók folyamatos ellenőrzésével biztosítja az üzenetek sértetlen továbbítását. A folytonosságot különösen a beépített redundancia és tartalékerősítő automatikus bekapcsolása garantálja.

A különösen innovatív Bosch Praesideo rendszer magas szintű digitális integrálást tesz lehetővé. Az extra funkcióknak köszönhetően a Praesideo rendszer testreszabása még több lehetőséget kínál, például számbillentyűzetek hozzáadását hozzáférési kódok használatához vagy szoftverirányítású csatolók (pl. PC bemondó pult) hozzáadását közlemények és egyéb események távoli kezeléséhez.

A Praesideo rendszer különböző elemei interferenciamentes optikai hálózaton  keresztül csatlakoznak egymáshoz, így szükség esetén a berendezések helye kényelmesen meghatározható. Az optikai technológiának köszönhetően a rendszer nagyobb távolságokat képes a hangminőség romlása nélkül átfogni. A rendszer újraértelmezi a minőség, a rugalmasság és a megbízhatóság fogalmát.

 

Bővíthető, EVAC-kompatibilis megoldás

A Praesideo hálózat központ nélküli architektúrájának köszönhetően az egységek egyszerű sorba fűzéssel csatlakoztathatók. A tökéletes rugalmasság érdekében a hálózathoz szükség szerint további egységek adhatók hozzá vagy távolíthatók el. A nagyobb távolságok vagy többhelyszínes alkalmazások támogatása céljából a rendszer CobraNet™ használatával helyi hálózaton (LAN) keresztül felügyelt kommunikációt hoz létre. A rendszer interneten keresztül is használható, ami internetes hangtovábbítást tesz lehetővé.

 

A fokozottabb megbízhatóság és a zavartalan működés érdekében - különösen vészhelyzet esetén a vészhangosítási rendszereknél -, a hálózat „redundáns hurokként” konfigurálható. Ez biztosítja azt, hogy a rendszer még az üvegszálas kábel fizikai megszakadása esetén is zökkenőmentesen működik.

A nemzetközi szabványok elkötelezett híveként a Bosch Praesideo rendszere teljesíti azokat a törvényi előírásokat, amik a vészhangosító rendszerekre vonatkoznak. A Bosch Praesideo rendszer tanúsítvánnyal rendelkezik az EN 54-16, ISO 7240-16 és EN 60849 szabványok teljesítéséről, és kompatibilis a BS 5839:8 szabvánnyal. A rendszer ezeken felül számos helyi evakuálási szabvány előírásait is teljesíti.

A Bosch Praesideo minősítetten megfelel a SOLAS, azaz a tengerészeti és partmenti alkalmazások biztonságára vonatkozó legfontosabb nemzetközi egyezmény előírásainak.

 

Kapcsolódás a külvilághoz

A Praesideo olyan nyílt platform, mely egyéb Bosch (épületfelügyeleti és tűzérzékelő) rendszerekkel, továbbá külső fél által gyártott alkalmazásokkal, például utastájékoztató rendszerekkel is képes kommunikálni.

A rendszer a helyszínen vagy távolról is egyszerűen konfigurálható, továbbá támogatja az azonnali rendszermódosításokat. A dedikált naplózó szoftver több rendszer információit követi nyomon és bárhonnan elérhető, ami helyszíntől távol lévő felügyeletet és diagnosztikát tesz lehetővé.

A Bosch Praesideo nyílt interfész rendszerű, ezért funkciói rendkívül egyszerűen bővíthetők. Számítógép hozzáadásával egy grafikus interfészen keresztül kibővítheti a vezérlést, vagy egy érintőképernyő integrálásával még intuitívabbá teheti a rendszer kezelését a felhasználók szélesebb köre számára. A nyílt interfész kiküszöböli a megszorítás problémáját, azaz szinte végtelen integrációs lehetőségeket nyit.